3rd Wave Coffee...Στόχος αυτού του νέου κύματος είναι να δημιουργηθεί μια αλυσίδα μεταξύ του farmer, του roaster και του barista που σκοπό έχει την ανάδειξη του καφέ σε τέχνη.....

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

AEROPRESS

Ισως ένας απο τους καλύτερους τρόπους παρασκευής καφέ φίλτρου.Είναι κάτι σχετικά καινούργιο και σίγουρα δεν θα το βρείτε σε μαγαζιά παρά μόνο σε κάποιους ψαγμένους Baristi.   O πρώτος παγκόσμιος διαγωνισμός έγινε το καλοκαίρι στο Λονδίνο.


  
Μοιάζει αρκετά με τη μέθοδο του French press όμως το γεγονός πως χρησιμοποιούμε εμείς τη δύναμη που θα περάσει ο καφές μέσα από το φίλτρο αλλά και το γεγονός πως μετά την εκχύλιση ο καφές δεν μένει μέσα στο θάλαμο εκχύλισης, μας βοηθάει να παρασκευάσουμε μια τέλεια κούπα καφέ στη κυριολεξία .Καθημερινά παρασκευάζονται παγκοσμίος διάφοροι τύποι καφέ. Ο καφές φίλτρου κατέχει το 80% της παγκόσμιας αγοράς σαν ρόφημα. Η ανάγκη να σερβίρουμε ανώτερης ποιότητας καφέ φίλτρου σε μέρη που η παραγωγή και διάθεση του δεν είναι μεγαλύτερη από 8 κούπες (ποσότητα απόδοσης μεγάλης μηχανής φίλτρου) ανά 30 λεπτά (χρόνος που διατηρεί αναλοίωτη ο καφές φίλτρου τη ποιότητα του) έγινε επιτακτική.Το νερό και ο καφές αναμιγνύονται για 10 δευτερόλεπτα στο δοχείο του AEROPRESS. Στη συνέχεια πιέζοντας απαλά το πάνω μέρος της συσκευής (αεροσυμπιεστής) το μίγμα φιλτράρεται μέσα στο ειδικό μικρο-φίλτρο για 20 δευτερόλεπτα, προσφέροντας σας ένα απολαυστικό και πλούσιο σε άρωμα καφέ φίλτρου.


Η μέθοδος αυτή του aeropress έγινε παγκόσμιος διαγωνισμός........το έπαθλο του world aeropress champion 2009.Πηγές.
http://baristachampion.wordpress.com/  και       http://moosis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου