3rd Wave Coffee...Στόχος αυτού του νέου κύματος είναι να δημιουργηθεί μια αλυσίδα μεταξύ του farmer, του roaster και του barista που σκοπό έχει την ανάδειξη του καφέ σε τέχνη.....

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Κανονισμοί διαγωνισμού Barista

Τι είναι ο διαγωνισμός barista;
Είναι ένας διαγωνισμός που κύριο αντικείμενο του είναι ο ΚΑΦΈ Σ.Το 83%της βαθμολογίας έχει να κάνει με την γεύση του καφέ. Και μόνο το 17% έχει σχέση με τα παρελκόμενα του. Αυτό σημαίνει ότι το μεγαλύτερο κομμάτι της έρευνας - προετοιμασίας για τον διαγώνισμό πρέπει να γίνει γύρω από τον καφέ.


Οι κανονισμοί θέλουν τους υποψήφιους να σερβίρουν τέσσερις εσπρέσο, τέσσερις καπουτσίνο και τέσσερις δικής τους συνταγής καφέδες (βασισμένους στον εσπρέσο), μέσα σε 15 λεπτά.· Μόλις είναι έτοιμος και του δοθεί η άδεια από τους διοργανωτές, δηλώνει με μια κίνηση του ότι πρέπει να αρχίσει ο χρόνος των 15’ λεπτών της παρουσίαση του.  · Στο τέλος του προγράμματος του πρέπει να τα αφήσει όλα καθαρά. Για αυτόν τον λόγο πρέπει να προπονηθεί έτσι ώστε να του περισσεύει λίγος χρόνος στο τέλος για καθαριότητες.
· Όλα τα υλικά, τα εργαλεία, ο καφές, η παρουσίαση, το στρώσιμο, το ντύσιμο και το κείμενο είναι στην ευχέρεια και αρμοδιότητα του Barista που διαγωνίζεται

 Αποχαιρετισμός.
Ένα χαμόγελο με δύο απλές λέξεις αρκούν για να σας θυμούνται οι κριτές.
Το μόνο που μας έχει απομείνει είναι η μουσική. Πρέπει να την ταιριάξουμε αρχικά με τον χαρακτήρα μας δηλαδή αν παρουσιάζουμε ένα πρόγραμμα ήρεμο με αργές και κινήσεις και ήρεμες τότε και η μουσική μας πρέπει να κινηθεί σε αυτούς τους ρυθμούς. Αν το πρόγραμμά μας παρουσιάζει μία ένταση και γρήγορους ρυθμούς τότε η μουσική δεν μπορεί να είναι ένα αργό κομμάτι (π.χ slow).
Καλή επιτυχία σε όλους



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου