3rd Wave Coffee...Στόχος αυτού του νέου κύματος είναι να δημιουργηθεί μια αλυσίδα μεταξύ του farmer, του roaster και του barista που σκοπό έχει την ανάδειξη του καφέ σε τέχνη.....

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΜΗΧΑΝΗΣ ESPRESSO

Οι σημερινές μηχανές χωρίζονται σε
κατηγορίες με βάση την χρήση και το
αν είναι αυτόματες ημιαυτόματες ή
υπεραυτόματες






















1. Επαγγελματική: Υπάρχουν αυτόματες και ημιαυτόματες και μπορούν να εξοπλιστούν απο 1 μέρχι 4 portafilters.

2.Ημιεπαγγελματική:
Όπως και η επαγγελματική έτσι και αυτή υπάρχει σε αυτόματη και ημιαυτόματη και μπορεί να εξοπλιστεί από 1 μέχρι 2 portafilters

3.Οικιακή: Όπως μαρτυρά και η περιγραφή της προορίζεται για οικιακή χρήση.

ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΜΗΧΑΝΗΣ ESPRESSO


 Τα βασικά μέρη μιας μηχανής espresso είναι τα εξής:

Portafilter: Είναι ενα μεταλλικό φτιαράκι με πλαστική (συνήθως) λαβή στο οποίο μπαίνει ο αλεσμένος καφές και στην συνέχεια ¨κουμπώνει¨ στo group της μηχανής. Group: Από το group βγαίνει το ζεστό νερό το οποίο περνάει στο portafilter και στη συνέχεια στο φλιτζάνι μας. Το Group πρέπει πάντα να έχει σταθερή θερμοκρασία. Σε αντίθετη περίπτωση o espresso μας δεν είναι αυτός που πρέπει...

Pressure Gauge:
Είναι οι μετρητές πίεσης (μανόμετρα) που μας ενημερώνουν για την πίεση στο boiler και στο group.

Steam Wand:
Είναι τα ακροφύσια ατμού στη μηχανή espresso.

Water Pump:
Είναι η αντλία νερού η οποία δίνει πίεση 9 bar στο νερό για να μπορεί να περάσει μέσα απο τον αλεσμένο καφέ.
Πηγη.http://www.diloco.com/index.php?option=com_content&view=article&id=53%3A-espresso&catid=27%3A2008-10-09-08-13-07&Itemid=59&lang=el

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου