3rd Wave Coffee...Στόχος αυτού του νέου κύματος είναι να δημιουργηθεί μια αλυσίδα μεταξύ του farmer, του roaster και του barista που σκοπό έχει την ανάδειξη του καφέ σε τέχνη.....

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Πόλεμος του 1 ευρώ στον καφέ.

Πόλεμος προσφορών έχει ξεσπάσει στις αλυσίδες του καφέ. Οι μεγάλοι «παίκτες» της καφεστίασης μειώνουν τις τιμές σε συγκεκριμένα είδη καφέ εισάγοντας νέες πρακτικές στη συγκεκριμένη αγορά, η οποία αγγίζει τα 800 εκατ. ευρώ ετησίως. 
Με δεδομένη τη μείωση της κατανάλωσης που γίνεται αισθητή ολοένα και περισσότερο, οι αλυσίδες καφεστίασης μπαίνουν στον χορό των προσφορών που ισχύουν στην ελληνική αγορά λιανικών πωλήσεων εδώ και έναν χρόνο.

«Ο καφές είναι έξοδος»στην Ελλάδα ο καφές είναι έξοδος. Οι Έλληνες δεν πίνουν στα γρήγορα τον εσπρέσο, όπως συμβαίνει στα Εspresso Βars στη γειτονική μας Ιταλία. «Κάθονται ακόμη και ώρες για να πιουν έναν καφέ».Στο στόχαστρο όλων βρίσκονται τα 1,2 δισ. ευρώ που πληρώνουν ετησίως οι Έλληνες για να πιουν τον καφέ τους, εντός και εκτός σπιτιού. Άλλωστε, ο καφές εσπρέσο εμφανίζει σημαντικό ρυθμό ανάπτυξης στη χώρα μας, καθώς έχει γίνει μόδα, με αποτέλεσμα να αυξάνονται κάθε χρόνο οι πωλήσεις του κατά 15%-18%.



 ΠΡΟΣΟΧΗ....στης δόσεις του καφέ που σας παρασκευάζουν με 1 ευρώ..τον χρόνο και τον τρόπο...γιατί τελικά η γεύση έχει την αξία.....
Πηγη.http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4556448&ct=3       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου