Οι σημερινές μηχανές χωρίζονται σε
κατηγορίες με βάση την χρήση και το
αν είναι αυτόματες ημιαυτόματες ή
υπεραυτόματες
1. Επαγγελματική: Υπάρχουν αυτόματες και ημιαυτόματες και μπορούν να εξοπλιστούν απο 1 μέρχι 4 portafilters.
2.Ημιεπαγγελματική: Όπως και η επαγγελματική έτσι και αυτή υπάρχει σε αυτόματη και ημιαυτόματη και μπορεί να εξοπλιστεί από 1 μέχρι 2 portafilters
3.Οικιακή: Όπως μαρτυρά και η περιγραφή της προορίζεται για οικιακή χρήση.
ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΜΗΧΑΝΗΣ ESPRESSO
Τα βασικά μέρη μιας μηχανής espresso είναι τα εξής:
Portafilter: Είναι ενα μεταλλικό φτιαράκι με πλαστική (συνήθως) λαβή στο οποίο μπαίνει ο αλεσμένος καφές και στην συνέχεια ¨κουμπώνει¨ στo group της μηχανής. Group: Από το group βγαίνει το ζεστό νερό το οποίο περνάει στο portafilter και στη συνέχεια στο φλιτζάνι μας. Το Group πρέπει πάντα να έχει σταθερή θερμοκρασία. Σε αντίθετη περίπτωση o espresso μας δεν είναι αυτός που πρέπει...
Pressure Gauge: Είναι οι μετρητές πίεσης (μανόμετρα) που μας ενημερώνουν για την πίεση στο boiler και στο group.
Steam Wand: Είναι τα ακροφύσια ατμού στη μηχανή espresso.
Water Pump: Είναι η αντλία νερού η οποία δίνει πίεση 9 bar στο νερό για να μπορεί να περάσει μέσα απο τον αλεσμένο καφέ.
Πηγη.http://www.diloco.com/index.php?option=com_content&view=article&id=53%3A-espresso&catid=27%3A2008-10-09-08-13-07&Itemid=59&lang=el
κατηγορίες με βάση την χρήση και το
αν είναι αυτόματες ημιαυτόματες ή
υπεραυτόματες
1. Επαγγελματική: Υπάρχουν αυτόματες και ημιαυτόματες και μπορούν να εξοπλιστούν απο 1 μέρχι 4 portafilters.
2.Ημιεπαγγελματική: Όπως και η επαγγελματική έτσι και αυτή υπάρχει σε αυτόματη και ημιαυτόματη και μπορεί να εξοπλιστεί από 1 μέχρι 2 portafilters
3.Οικιακή: Όπως μαρτυρά και η περιγραφή της προορίζεται για οικιακή χρήση.
ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΜΗΧΑΝΗΣ ESPRESSO
Τα βασικά μέρη μιας μηχανής espresso είναι τα εξής:
Portafilter: Είναι ενα μεταλλικό φτιαράκι με πλαστική (συνήθως) λαβή στο οποίο μπαίνει ο αλεσμένος καφές και στην συνέχεια ¨κουμπώνει¨ στo group της μηχανής. Group: Από το group βγαίνει το ζεστό νερό το οποίο περνάει στο portafilter και στη συνέχεια στο φλιτζάνι μας. Το Group πρέπει πάντα να έχει σταθερή θερμοκρασία. Σε αντίθετη περίπτωση o espresso μας δεν είναι αυτός που πρέπει...
Pressure Gauge: Είναι οι μετρητές πίεσης (μανόμετρα) που μας ενημερώνουν για την πίεση στο boiler και στο group.
Steam Wand: Είναι τα ακροφύσια ατμού στη μηχανή espresso.
Water Pump: Είναι η αντλία νερού η οποία δίνει πίεση 9 bar στο νερό για να μπορεί να περάσει μέσα απο τον αλεσμένο καφέ.
Πηγη.http://www.diloco.com/index.php?option=com_content&view=article&id=53%3A-espresso&catid=27%3A2008-10-09-08-13-07&Itemid=59&lang=el
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου