3rd Wave Coffee...Στόχος αυτού του νέου κύματος είναι να δημιουργηθεί μια αλυσίδα μεταξύ του farmer, του roaster και του barista που σκοπό έχει την ανάδειξη του καφέ σε τέχνη.....

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Οραματίζομαι......

Πέρασαν πολλά χρόνια. Η Ελλάδα μπήκε στην κουλτούρα του εσπρέσο. Με ατέλειωτους πικρούς και καμένους καφέδες, με καπουτσίνο-σαπουνάδες, με κατακλυσμούς φρέντο-φραπέδες. Αλλά φτάσαμε κάπου. Σήμερα η Ελλάδα πρωταγωνιστεί, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, στο Τρίτο Κύμα του Καφέ, με προμηθευτές που, βραβεύονται από διεθνείς οργανισμούς (Speciality Coffee Association of Europe), οι μπαρίστες τους αναδεικνύονται παγκόσμιοι πρωταθλητές (Στέφανος Δοματιώτης, Χρήστος Λουκάκης κ.ά.), στήνονται εξαίρετα καφέ  απολαμβάνουμε specialty καφέδες, δηλαδή καφέδες διακεκριμένης ποιότητας και υψηλής βαθμολογίας για τους οποίους γνωρίζουμε ποικιλία φυτού, καλλιεργητή, τόπο προέλευσης, τρόπο επεξεργασίας, ημερομηνία καβουρδίσματος, γευστικό προφίλ.
Επιπλέον, εκατοντάδες παθιασμένοι εσπρεσομανείς εξοπλίζονται με μηχανές και μύλους άλεσης, με φρεσκοκαβουρδισμένους καφέδες speciality, και φτιάχνουν κορυφαίο εσπρέσο κατ΄οίκον! Νότια και Κεντρική Αμερική, Αφρική, Ασία, μικρά και μεγάλα κτήματα, προμηθεύουν γλυκόπιοτους, φρουτώδεις, σοκολατώδεις, ξινούτσικους, πολύπλοκους, περιπετειώδεις, ηδονικούς εσπρέσο. Δοκιμάστε τους στα σωστά espresso bars με τους σωστούς μπαρίστες........και βρείτε την γεύση σας.....