3rd Wave Coffee...Στόχος αυτού του νέου κύματος είναι να δημιουργηθεί μια αλυσίδα μεταξύ του farmer, του roaster και του barista που σκοπό έχει την ανάδειξη του καφέ σε τέχνη.....

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Πως να φυλάσσετε τον καφέ


Πως να φυλάσσετε τον καφέ σας: Τα πρέπει και τα μη

Αν σας αρέσει ο καφές, εδώ είναι μερικές συμβουλές για το πώς να τον αποθηκεύσετε ώστε να διατηρεί την τέλεια γεύση του κάθε φορά που ετοιμάζετε ένα φλιτζάνι.

Τα πρέπει

Να θυμάστε τον βασικό κανόνα - Κρατήστε τους κόκκους σε ένα αεροστεγές δοχείο, μακριά από το φως και τη θερμότητα.

Να μεταφέρετε τον καφέ σας από την αρχική του συσκευασία και να τον αποθηκεύετε σε ένα αεροστεγές γυάλινο ή κεραμικό δοχείο.

Να αγοράζετε υψηλής ποιότητας, καφέ αν μπορείτε. Η γεύση του παραμένει φρέσκια ​​περισσότερο.

Εάν έχετε καταψύξει τον καφέ σας, καλό θα ήταν να το χρησιμοποιήσετε μέσα στους τρεις πρώτους μήνες.

Τα μη

Μην αγοράζετε μεγάλες ποσότητες-  Ο καφές αρχίζει να χάνει τα χαρακτηριστικά του (άρωμα, σώμα, κλπ.) σχεδόν αμέσως μετά το ψήσιμό του. Για έναν καλύτερο γευστικά καφέ, αγοράστε τη μικρότερη δυνατή ποσότητα.

Μην βασίζεστε στο ψυγείο, ως μαγική λύση αποθήκευσης - Αν η συσκευασία αποθήκευσης δεν είναι στεγανοποιημένη, ο καφές μπορεί να πάρει υγρασία και δυσάρεστες γεύσεις και μυρωδιές.

Μη βιάζεστε - Οι κόκκοι καφέ διατηρούν τη γεύση πολύ καλύτερα από τον αλεσμένο καφέ. Πάντα να αλέθετε τους κόκκους λίγο πριν τους χρησιμοποιήσετε και μόνο την ποσότητα που χρειάζεστε.

Μην καταψύχετε τον καφέ σας στην αρχική του συσκευασία (συνήθως 1 kg). Η απόψυξη θα προκαλέσει υγρασία, η οποία καταστρέφει τη γεύση. Εάν πρέπει να κρατήσει τον καφέ σας στην κατάψυξη, καλό θα ήταν να τον αποθηκεύσετε σε μικρές ποσότητες μέσα σε ειδικές σακούλες για την κατάψυξη.

Μην αποθηκεύετε τον καφέ κοντά σε τρόφιμα με έντονο άρωμα, όπως π.χ. το σκόρδο. Οι κόκκοι του καφέ είναι πολύ πορώδεις και θα πάρουν τη μυρωδιά του κάθε ισχυρού αρώματος από τα τρόφιμα που βρίσκονται γύρω του.

Μην χρησιμοποιείτε πλαστικά ή μεταλλικά δοχεία για την αποθήκευση τον καφέ σας. Μπορεί να χαλάσει τη γεύση του.

Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, ο καφές στο σπίτι θα είναι πάντα γευστικός και αρωματικός, όπως την πρώτη ημέρα!
ΠΗΓΗ.http://coffeehome.gr/pos-na-fylasetai-ton-kafe.html

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

2011 World Barista Championship Bogotá

Date: June 2 - 5, 2011

Venue:
Bogotá, Colombia

Contact:
World Barista Championship, Oak Lodge Farm, Leighams Road, Bicknacre, Chelmsford, Essex, CM3 4HF, United Kingdom

Tel:
+44 (0) 1245 426060 begin_of_the_skype_highlighting              +44 (0) 1245 426060      end_of_the_skype_highlighting

Fax:
+44 (0) 1245 426080



Email: cindy@worldbaristachampionship.org This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
Email Sponsorship: laura@worldbaristachampionship.org This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Website: www.worldbaristachampionship.org



ΠΗΓΗ.http://scae.com/2011-world-barista-championship-bogota.html

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟ TAKE AWAY ESPRESSO






Με αιτία κάποια πράγματα που όλοι βλέπουμε...ΚΑΝΕΙΣ δεν δίνει προσοχή στον περαστικό πελάτη να προσφέρει καλή ποιότητα καφέ...τα βλέπουμε παντού ακόμα και στην T.V.
Π.Χ....Πελάτης.έναν espresso...
Παρασκευαστής.παρασκευάζει τον espresso σε φλυτζάνι ή μπρίκι και τον ρίχνει σε χάρτινο ποτήρι...
Αποτέλεσμα να σπάσει το καίμακι του espresso και να χαθούν ολα τα αρώματα του μη έχοντας την γέυση που θα θέλαμε...
Βρείτε κατάλληλο χάρτινο ποτήρι να χωράει κάτω απο το portafilter της μηχανής και στάξτε μέσα τον espresso..έχοντας πολύ καλύτερο αποτέλεσμα....ή ακόμα κάντε και latte art σε αυτόν που θέλει cappuccino σε χάρτινο ποτήρι.Σίγουρα τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα.......
Γιατί και ο περαστικός πελάτης θέλει σεβασμό και την ανάλογη ποιότητα........

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Πόλεμος του 1 ευρώ στον καφέ.

Πόλεμος προσφορών έχει ξεσπάσει στις αλυσίδες του καφέ. Οι μεγάλοι «παίκτες» της καφεστίασης μειώνουν τις τιμές σε συγκεκριμένα είδη καφέ εισάγοντας νέες πρακτικές στη συγκεκριμένη αγορά, η οποία αγγίζει τα 800 εκατ. ευρώ ετησίως. 
Με δεδομένη τη μείωση της κατανάλωσης που γίνεται αισθητή ολοένα και περισσότερο, οι αλυσίδες καφεστίασης μπαίνουν στον χορό των προσφορών που ισχύουν στην ελληνική αγορά λιανικών πωλήσεων εδώ και έναν χρόνο.

«Ο καφές είναι έξοδος»στην Ελλάδα ο καφές είναι έξοδος. Οι Έλληνες δεν πίνουν στα γρήγορα τον εσπρέσο, όπως συμβαίνει στα Εspresso Βars στη γειτονική μας Ιταλία. «Κάθονται ακόμη και ώρες για να πιουν έναν καφέ».Στο στόχαστρο όλων βρίσκονται τα 1,2 δισ. ευρώ που πληρώνουν ετησίως οι Έλληνες για να πιουν τον καφέ τους, εντός και εκτός σπιτιού. Άλλωστε, ο καφές εσπρέσο εμφανίζει σημαντικό ρυθμό ανάπτυξης στη χώρα μας, καθώς έχει γίνει μόδα, με αποτέλεσμα να αυξάνονται κάθε χρόνο οι πωλήσεις του κατά 15%-18%.



 ΠΡΟΣΟΧΗ....στης δόσεις του καφέ που σας παρασκευάζουν με 1 ευρώ..τον χρόνο και τον τρόπο...γιατί τελικά η γεύση έχει την αξία.....
Πηγη.http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4556448&ct=3