3rd Wave Coffee...Στόχος αυτού του νέου κύματος είναι να δημιουργηθεί μια αλυσίδα μεταξύ του farmer, του roaster και του barista που σκοπό έχει την ανάδειξη του καφέ σε τέχνη.....

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

ΑΡΘΡΟ....BARISTA

Για τους λίγους

Καιρό τώρα σκεφτόμουνα να γράψω ένα άρθρο για τους λίγους, εκείνους που παλεύουν να κάνουν κάτι χωρίς να είναι ανάγκη να αποδείξουν τίποτα. Εκείνους που εγώ τους βλέπω σαν λίγους αλλά μπορεί να είναι και πολλοί.

Υπάρχουν οι barista που ασχολούνται με τον καφέ, ασχολούνται με την διάδοση της γνώσης, γράφουν σε blogs, διαβάζουν βιβλία (δεν υπάρχουν πολλά για τα θέματα μας), αναλύουν τα θέματα ψάχνοντας πρώτα για τον εαυτό τους και μετά για να το παίξουν γνώστες (γιατί στην τελική αυτοί είναι οι γνώστες του αντικειμένου), είναι μέσα στα πράγματα και καμιά φορά είναι αυτοί που τα εξελίσσουν, εργάζονται ολομερής και το βράδυ ασχολούνται με την γνώση (ή μπορεί και το αντίθετο) και θα τους βρεις παντού, σε όλες τις εκδηλώσεις, όλες τις εκθέσεις και όλα γενικά τα γεγονότα του κλάδου μας.

Αυτοί που κάνουν τα παραπάνω είναι λίγοι, όμως δεν μιλάω για αυτούς. Μιλάω για αυτούς που ανήκουν στους παραπάνω αλλά είναι οικογενειάρχες, μεγαλώνουν παιδιά, κρατάνε σπίτια, ανησυχούν για το μέλλον, είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους, έχουν το μυαλό στο κεφάλι τους παρόλη την φασαρία τριγύρω, απαγορεύουν στον εαυτό τους να βαριούνται και περνούν την μέρα τους με τόση ένταση εξωτερικά αλλά και τόση ηρεμία εσωτερικά που οι πολλοί θα έλεγαν ότι δεν μπορούν να συμβαίνουν αυτά!
Πηγη.http://moosis.blogspot.com/search/label/barista

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου